Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر آناهیتا منصوری اظهار کرد: یکی از خطرات گرد و غبار برای سلامتی تغییر باکتری‌های طبیعی دستگاه گوارش است که در پی این تغییر، در سلول‌های روده التهاب ایجاد می‌شود و در نتیجه، بیماری‌های التهابی دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک‌پذیر بروز پیدا می‌کنند.

وی افزود: گرد و غبار موجب افزایش تولید رادیکال‌های آزاد و در پی آن افزایش التهاب در بدن می‌شود و التهاب، آغازگر بیماری‌های قلبی – عروقی  و انواع سرطان‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصوری بیان کرد: گرد و غبار می‌تواند بر سیستم انعقادی نیز اثرگذار باشد و  منجر به ایجاد لخته و خطر انسداد عروقی شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تنفس گرد و غبار بر مسیرهای متابولیکی مربوط به چاقی نیز اثر می‌گذارد که می‌تواند در ایجاد چاقی به ویژه چاقی شکمی موثر باشد؛ چاقی شکمی نیز موجب بیماری‌های مختلف متابولیک از جمله دیابت می‌شود.

وی عنوان کرد: بنابراین توصیه می‌شود در روزهای خاکی مردم در فضای باز حضور پیدا نکنند و به تغذیه موثر در مقابله با این شرایط توجه کنند.

منصوری در خصوص چگونگی تغذیه در هوای گرد و غبار بیان کرد: مصرف فراوان مایعات، دستگاه گوارش را از ذرات گرد و غبار پاک می‌کند بنابراین در این روزها باید به صورت مداوم مایعات صرف شود.

عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: در شرایط گرد و غبار، مصرف مواد مغذی دارای اثرات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C، E، بتاکاراتن، سلنیوم و اسیدهای چرب غیر اشباع توصیه می‌شود بنابراین باید میوه و سبزیجات تازه، سبزیجات و میوه‌های با رنگ زرد و نارنجی مانند هویج، کدو تنبل، زردآود و طالبی، دانه آفتاب گردان، تخمه‌ها، جوانه گندم، گوشت گوساله، گوشت مرغ، تخم مرغ، اسفناج و قارچ مصرف شود.

وی افزود: توصیه می‌شود در هفته دو بار ماهی و روغن زیاد که حاوی اسیدهای چرب با  اثرات ضد التهابی هستند در رژیم غذایی گنحانده شود.

منصوری با اشاره به مطرح شدن موضوع اثرگذاری مصرف مصرف شیر در مقابله با گرد و غبار گفت: مصرف شیر تنها به دلیل اینکه مایع است و مقداری سلنیوم دارد توصیه می‌شود و دلیل قوی دیگری برای توصیه مصرف آن در مقابله با گرد و غبار در دست نیست.

کد خبر 684400 منبع: ایسنا برچسب‌ها آلودگی هوا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا توصیه می شود گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در کاهش علایم و جلوگیری از پیشرفت بیماری آسم به بیان توصیه‌هایی به این بیماران پرداخت.

وی افزود: رعایت برنامه غذایی صحیح برای حفظ سلامت، اجتناب از صرف وعده غذایی حجیم و جلوگیری از اتساع معده یا پیشگیری از بروز عفونت‌ها با افزایش مقاومت بدن از جمله نکات مهم در این افراد است.

کاویانی شناسایی غذاهای آلرژی‌زا و حذف آنها از رژیم غذایی را در مبتلایان به آسم آلرژیک بسیار مهم عنوان کرد و گفت:افزایش دریافت آب با رقیق کردن ترشحات می‌تواند در این بیماران کمک‌کننده باشد.

وی بهبود وضعیت تغذیه از طریق دریافت ویتامین‌ها، مواد معدنی، افزایش دریافت مواد آنتی اکسیدان و غذاهای حاوی سلنیوم را از اصول مهم تغذیه‌ای در آسم برشمرد و تصریح کرد:مصرف وعده‌های غذایی کوچک حاوی مقادیر بالای مواد مغذی نظیر پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین، مواد معدنی و انرژی برای کاهش خطرعفونت و ضعف سلامت بسیاری مفید است.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با اشاره به ضرورت مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌های A, B6 ، روی و ویتامین C به دلیل نقش آنتی‌اکسیدانی آن‌ها ادامه داد: مصرف سایر مواد مغذی موثر بر سیستم ایمنی بدن مانند کوئرستین موجود در سیب، انواع پیاز، مرکبات و انواع توت‌ها و همچنین مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم مانند انواع مغزدانه‌ها و مصرف ویتامینE بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: حذف غذاهای آلرژن(حساسیت‌زا)  در بیمار مبتلا به آسم آلرژیک ( برخی غذاهای حساسیت‌زا نظیر شیر، تخم مرغ، ماهی و غذاهای دریایی) و مصرف آب بیشتر در صورت نداشتن منع مصرف وکنترل مقدار نمک مصرفی به دلیل تاثیر در کنترل آسم به ویژه در مردان را بسیار مهم است.

کاویانی گفت: محدود کردن مصرف چربی‌های اشباع شده و جامد، جایگزین کردن روغن‌های غیراشباع با یک پیوند دوگانه مانند روغن زیتون و در صورت تحمل مصرف گردو و تخم بذرک در کنترل بیماری آسم بسیار مهم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهترین زمان خوردن تخم‌مرغ برای لاغر شدن
  • این میوه را می‌توان جایگزین قهوه کرد
  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • ۴ غذای برتر لاغر شوید!
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب