Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

متن گفت وگوی آینده با دکتر انارکی را می‌خوانید:

_ امروز و دیروز شاهد گرد و خاک در هوای بسیاری از استان‌های کشور بودیم. ریزگرد‌ها چه تاثیرات مخربی بر سلامتی شهروندان دارد؟

بله مسلما تاثیر دارد و روی تمام دستگاه‌های بدن تاثیر دارد. این وضعیت برای کودکان و بیماران قلبی و ریوی خطرناک است. علاوه بر این گرد و غبار مساله وسائل نقلیه و پالایشگاه‌ها و کارخانه‌ها و کارگاه‌های سنگ و ماسه و… همه آلاینده‌هایی اضافی ایجاد می‌کنند و علاوه بر گرد و غبار آلاینده‌های شیمیایی نیز در این وضعیت در هوا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانونا باید در چنین شرایطی با این وضع آلایندگی بر طبق استاندارد‌های بین المللی منابع آلاینده را تعطیل کنند این حداقل کاری است که می‌توان انجام داد. در منطقه به دلیل تغییرات جوی و کمبود بارش و خشکسالی آلایندگی‌ها زیاد‌تر خواهد شد. از این رو کودکان که ریه آن‌ها در حال تکامل است نباید از خانه بیرون بیایند و در خانه نیز باید حداقل استفاده را از وسایل گازی داشت. یک مساله هوای خارج از منزل و دیگری هوای داخل منزل است و باید رعایت شود. در چنین شرایطی عملا همه افراد در معرض خطر هستند به ویژه کودکان و بیماران قلبی و ریوی. با این سطح از آلاینده باید تعطیلی اعلام شود، چون وسایل نقلیه عمومی ما نیز احتراق خوبی ندارند، اما متعجبم چرا مدارس دانشگا‌ها و ادارات تعطیل نشد.

_ گرد و غبار چه تاثیری بر ارگان‌های حیاتی بدن دارد؟

بر تمام سیستم‌های بدن تاثیر دارد؛ یک تاثیر بر چشم انسان است و دید را محدودتر می‌کند و دامنه دید کمتر می‌شود. بر روی گوش و حلق و بینی تاثیر دارد و تحت تاثیر این آلایندگی‌ها عفونت‌ها ایجاد می‌شود و می‌تواند بر روی مغز نیز اثر بگذارد و ایجاد سردرد کند و شخص دچار عدم تمرکز شود. تمام سیستم‌های بدن می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.

_ ماسک‌هایی که توسط شهروندان استفاده می‌شود از نفوذ آلودگی‌ها بر دستگاه تنفسی جلوگیری می‌کنند؟

گرد و خاک‌ها ریزگرد هستند و تا انتهای ریه می‌روند و وارد خون می‌شوند

ماسک‌های ان ۹۵ شاید موثر باشند، ولی عناصر ریزی در این آلودگی‌ها وجود دارد که حتی از فیلتر ریه نیز رد می‌شود بویژه مساله گاز‌ها نیز وجود دارد. گاز منواکسید کربن و اکسید ازت که مانعی برای نفوذشان وجود ندارد و رد می‌شوند و عوارضی با خود می‌آورند. این گرد و خاک‌ها ریزگرد هستند و تا انتهای ریه می‌روند و به آلبولا می‌روند و از پرده آلبولوکاپرلی نیز رد می‌شوند و وارد خون می‌شوند. این پارتیکل‌های بسیار ریز می‌توانند از ماسک عبور کنند البته ماسک تا حدی جلوی این پارتیکل‌ها را می‌گیرد، ولی اینطور نیست که آلودگی نفوذ نکند، چون میزان آلودگی شدید است و جدا از گرد و غبار مواد اس او دو ناشی از سوخت‌های فسیلی و اکسید ازت و آلاینده‌های کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها و وسایل نقلیه و وسایل گرمایش همه اضافه می‌شود و تا جاییکه امکان دارد باید از فعالیت این موارد در آلودگی شدید هوا جلوگیری کرد.

_ تاثیر بلند مدت آلودگی هوا بر روی بدن چیست؟

اگر این وضعیت تداوم داشته باشد مسلما روی بدن تاثیر دارد. امروز جدا از گرد و غبار مه دود داریم که به آن اسماگ می‌گویند و مواد دیگری از جمله مواد شیمیایی با این وضعیت همراه است. این وضعیت جدا از ریز گرد‌ها و ذرات آسیب زننده آن است. مواد آلاینده یا از جمله فلز و سرب و مس و دیگر ذراتی که می‌تواند با این آلاینده‌ها ترکیب شود و آلاینده‌هایی ثانویه ایجاد کند و می‌تواند خطرناک باشد به ویژه برای کودکان و بیماران قلبی و عروقی خطرناک خواهند بود.

_ در این شرایط آیا می‌توان توصیه‌هایی تغذیه‌ای داشت؟نمی‌توان دستورات تغذیه‌ای ویژه‌ای داشت؛ مساله استفاده از آنتی اکسیدان و میوه و سبزیجات می‌تواند تا اندازه‌ای تاثیر گذار باشد، اما تاثیر آنچنانی نخواهد داشت بهترین توصیه این است که مردم کمتر از خانه خارج شوند و مراکز و وسایل تولید کننده آلاینده‌ها را موقتا تعطیل کرد. آلاینده‌ها در هوا درجه بندی دارند و امروز درجه آلاینده‌ها بسیار بالا است و در نتیجه باید مدارس و دانشگاه‌ها و هر جاییکه تجمیع جمعیت دارد تعطیل شود وگرنه فعالیت در این وضعیت می‌تواند مشکل ساز شود. این وضعیت آلودگی هوا و آلاینده‌ها می‌تواند گسترش دهنده بیماری کووید باشد.

منبع: شفقنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گرد و خاک سلامتی بدن آلودگی هوا آلاینده ها گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۹۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته، «پساب» را مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی آن‌ها ذکر کرد.

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • ۲۹ واحد صنفی آلاینده و مزاحم در ساوه پلمب شد
  • تعطیلی تمرین استقلال با تصمیم کادر فنی
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • ریوالدو وارد جنجال شد: بارسلونا به بازیکنی که در برزیل درخشیده بازی نمی‌دهد!
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند